Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Jakl: Média mě a prezidentovo okolí lynčují za naše názory

Jakl: Média mě a prezidentovo okolí lynčují za naše názory
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

ParlamentníListy.cz získaly exkluzivní vyjádření prezidentova tajemníka Ladislava Jakla k článku v MF Dnes kritizujícího jeho osobu v souvislosti s ropnou havárií v Mexickém zálivu a jeho kritickým vyjádřením k dílu Alfonse Muchy Slovanská epopej.

Ondřej Šťastný napsal na iDnes.cz i v MF Dnes článek s titulkem ironicky naznačujícím, že Ladislav Jakl a prezidentův vicekancléř Petr Hájek vědí úplně všechno. Jakla jsme se zeptali, zda je tomu vskutku tak a zda tedy ví všechno.

Nejsem vševědoucí

„Nevím všechno. A ani to netvrdím. Článek pana Šťastného vyšel nejdříve na iDnes. To mě velmi udivilo. Před třemi lety mě totiž redakce iDnes umluvila, abych si u nich zřídil svůj blog. Když jsem se nemohl rozhoupat, přesvědčovali mě, že blog je takový lehký žánr, že můžu psát kdykoli o čemkoli, o zážitcích, o denních věcech kolem, o obecných společenských tématech. A tak jsem to přijal a asi tak jednou za čtyři týdny jsem tam psal něco o svém cestování po republice, o pivu, o nějakém článku v novinách. A najednou mi z této redakce vzkazuje pan Šťasný, že nemůžu psát o čemkoli, jako každý jiný, ale jen o tom, čemu prý rozumím. Nevěděl jsem, že dostanu seznam povolených témat. To bych jejich nabídku nikdy nepřijal," řekl redakci Jakl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz