Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Internetové hyeny. Sázejí na Havlovu, Klausovu nebo Paroubkovu smrt

Internetové hyeny. Sázejí na Havlovu, Klausovu nebo Paroubkovu smrt
zdroj: Mediafax

Kdo letos zemře. Na to sázejí někteří lidé na internetu. V současných nominacích jsou například exprezident Václav Havel, prezident Václav Klaus, poslanec Miroslav Grebeníček a mnoho dalších politiků, ale i sportovců, vědců či umělců.

Psychologové o této nekrofilní hře soudí, že její účastníci odhodili poslední zbytky studu a slušného chování.

„Soutěž jsme založili ke konci roku 2003 s jedním kamarádem. Já navrhl název, on udělal to ostatní," sdělil jeden z tvůrců hry, novinář Lukáš Vychopeň, jenž založil hned několik obskurních internetových stránek. Ostatně stejně se jmenuje i kniha Norberta Frýda, v níž popisuje poměry ve fiktivním nacistickém lágru, a kterou nazval podle kartotéky vězňů, z níž jsou vybírány karty těch, co zemřou.

Nekrofilní hra

„Každý účastník hry si sepíše seznam dvaceti dosud žijících lidí, u nichž předpokládá, že během jednoho roku zemřou. Tyto osoby budeme nazývat nominace," píše se v pravidlech internetové hry, která začíná vždy v polovině září a končí o rok později ve stejný měsíc. Za každou úspěšnou nominaci získává hráč bod, pakliže ji označí žolíkem, má dva. Vítězí ten, kdo získá jedenadvacet bodů. V současné době má hra čtyřicet účastníků. Nejde v ní o peníze, ale o cynickou radost ze hry.

Celý článek na ParlamentniListy.cz