Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Hladovým mužům se líbí plnoštíhlé ženy

Hladovým mužům se líbí plnoštíhlé ženy
Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Britští psychologové zjistili, že mezi hladem a sexuální přitažlivostí existuje bezprostřední spojitost. Vědci tvrdí, že hladový člověk dá přednost většímu, "chutnějšímu" protějšku, jak píše The Daily Telegraph.

Experti vycházejí z experimentu, kterého se zúčastnilo 266 mužů. Během testování jim ukazovali obrázky různých žen. Hladovější muži označovali za přitažlivé ženy bujných tvarů. Stejné preference přitom pozorovali i u hladových žen.

Podle psychologů jsou jídlo a sex propojené. Profesor Gareth Leng z Edinburghské univerzity upozorňuje, že při hadu a erotickém vzrušení jsou aktivní stejné části mozku. "To pravděpodobně vysvětluje, proč po romantické večeři máme chuť na sex," dodává.

Doktor Viren Swami z Westminsterské univerzity ovšem soudí, že hladoví lidé si všímají spíše plnoštíhlých protějšků nikoli kvůli sexuálním choutkám, ale protože je vnímají jako úspěšnější lovce.

V každém případě jedna věc je jasná. Hlad ovlivňuje vnímání atraktivity. Takže nechoďte nakupovat hladoví, abyste toho nekoupili moc, a rozhodně nechoďte hladoví na první rande, pokud se vám obecně zamlouvají spíše štíhlí lidé. 

Zdroje:
The Telegraph