Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Halloweenské kostýmy? V USA 'letí' sebevražední atentátníci a lovci lvů

Halloweenské kostýmy? V USA 'letí' sebevražední atentátníci a lovci lvů
Američané mají při volbě halloweenských kostýmů poměrně morbidní smysl pro humor | zdroj: Twitter

Kostýmy čarodějnic a hasičů už zřejmě ve Spojených státech příliš nefrčí. Lidé na halloweenských párty stále častěji volí poněkud kontroverzní převleky: kromě celebrit jsou oblíbení sebevražední atentátníci, "Anna Rexia" a letos je mimořádně oblíbený párový kostým lev Cecil a zubař-lovec. 

V hyperkorektní společnosti také příliš uznání nesklidí běloši, kteří se převléknou za černošské celebrity, píše zpravodajský server CNN.

Například učitel ze základní školy v Decatur v Alabamě se musel veřejně omluvit za to, že na párty přišel jako raper Kanye West a jeho manželka se převlékla za Kim Kardashian.

Obdobně se veřejnost, háklivá i na jakékoli možné náznaky rasismu, pustila do dívky, která si začernila obličej, vycpala si zadnici a oblékla se do upnutých šatů s leopardím vzorem - měla představovat zpěvačku Nicki Minaj. Sice svou fotku z Twitteru hned smazala, jenže v tu chvíli už putovala internetem s popisem.

Známé osobnosti si holt musí zvyknout na to, že se za ně lidé na párty převlékají. Letos například prodejci začali nabízet kostým Caitlyn Jennerové - olympijského vítěze Williama Bruce Jennera, který letos podstoupil operativní změnu pohlaví. Podle kritiků (v tomto případě asi oprávněně) kostým zesměšňuje transsexuální komunitu.

Američané si ale z kontroverznosti svých převleků evidentně nic nedělají. Už několik let jsou tak vedle klasických sexy prostitutek či indických princezen oblíbení sebevražední atentátníci a nově také bojovníci Islámského státu. Evergreenem je pak kostým s názvem "Anna Rexia", pomocí něhož se ženy na jednu noc promění v anorektičky.

Aktuálnost kostýmů hraje poměrně důležitou roli a často odrážejí nejčastější veřejně propíraná témata. Například loni byly halloweenské párty plné "Eboly", "výzvy Ice Bucket" a "Raye Riceho", hráče amerického fotbalu odsouzeného za domácí násilí. Letos jde na dračku párový kostým "Sexy lev Cecil" a "Zubař, lovec lvů". 

cecil-the-lion-killer-halloween-costume-full-611x800 Některé kostýmy zacházejí už opravdu daleko... | zdroj: tisková zpráva

Zdroje: