Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Je libo halloweenská noc v katakombách?

Je libo halloweenská noc v katakombách?
Zapomeňte na nepohodlí, mezi lebkami se prospíte v manželské posteli | zdroj: Airbnb

Máte pro strach uděláno a nebojíte se duchů? Společnost Airbnb, který zprostředkovává soukromé ubytování, nabízí odvážlivcům soutěž o halloweenský pobyt v pařížských katakombách. 

Dva výherci budou mít šanci strávit noc v největší hrobce na světě v přítomnosti šesti milionů Pařížanů. Společnost jim budou dělat například Maximilien Robespierre, Napoleon III. nebo princezna Alžběta Francouzská. Výherce navíc získá soukromou prohlídku prostor včetně řádné dávky strašidelných historek a "nevšední kulinářský zážitek".

Zároveň bude prvním člověkem, kterému se poštěstí ve zhruba 300 kilometrů dlouhých katakombách dvacet metrů pod zemí přespat. Nemusí se ale bát, spacák nepotřebuje - pro tyto účely je k dispozici manželská postel. Jen se hosté host budou muset smířit s tím, že nebudou mít k dispozici koupelnu. Chybět ale nebude třeba jídelní kout.

Nedoporučuje se však vydávat se v noci na dobrodružné výpravy chodbami. V roce 1793 se takhle vypravil Philibert Aspairt, jeho ostatky se našly až po jedenácti letech. Zároveň asi není ideální opírat se při ranním protahování o zdi.

Společnost Airbnb za pronájem prostor zaplatila městu až 400 tisíc dolarů (9,6 milionu korun). Peníze poslouží na renovaci katakomb a restaurátorské práce na kostnici.

A teď to nejdůležitější - zájemci se musí přihlásit do půlnoci 20. srpna.

Zdroje: