Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Hájek, Joch a Bobošíková: 1. září proti sexu ve školách

Hájek, Joch a Bobošíková: 1. září proti sexu ve školách
zdroj: Mediafax

Konzervativní Akce D.O.S.T. pořádá u příležitosti zahájení školního roku 1. září protestní shromáždění „Neexperimentujte s našimi dětmi!“ na podporu Výboru na obranu rodičovských práv.

„Chceme tak projevit svůj odpor proti nucenému zavádění sexuální výchovy do škol a proti genderovému znásilňování českého jazyka a dalším podobným experimentům, které pod vlivem Evropské unie pronikají do českých škol," uvádějí pořadatelé v pozvánce.

Na akci mimo jiné promluví poradce premiéra Petra Nečase pro lidská práva Roman Joch, bývalá europoslankyně a šéfka Suverenity Jana Bobošíková či exposlankyně ODS Eva Dundáčková, která byla kandidátkou prezidenta Václava Klause na ombudsmana. Účast přislíbil za předpokladu, že mu to časově vyjde, i prezidentův vicekancléř Petr Hájek, který se proti sexuální výchově nedávno ostře ohradil s tím, že je inspirovaná totalitarismem.

Vznikne tím tedy dosti pikantní trojlístek, protože neokonzervativec Joch například dříve kritizoval paleokonzervativce Hájka za jeho podezřívavý postoj k oficiální verzi událostí z 11. září 2001, či zpochybnil názory Václava Klause na zahraniční politiku a válku v Iráku. Předseda Akce D.O.S.T., který na manifestaci také vystoupí, bude do Senátu kandidovat za Suverenitu Bobošíkové.

Celý článek na ParlamentniListy.cz