Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Francouzský dopisovatel: Česká politika je opravdový hnus

Francouzský dopisovatel: Česká politika je opravdový hnus
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Podle Víta Bárty byla jeho tvrzení na nedávno zveřejněné nahrávce nepravdivá. Dezinformace vysvětluje požitým alkoholem. Francouzský novinář tvrdí, že podobné argumenty jsou zcela irelevantní. Bárta prý patří "do díry".

Vít Bárta obhajuje svá tvrzení na ve čtvrtek večer zveřejněné nahrávce tím, že byl opilý a přeháněl.  "Vy nikdy nemachrujete? Je kruté zjištění, že ani doma u vína se svými kamarády si nemůžete zamachrovat," uvedl v sobotním deníku Právo.

ParlamentníListy.cz  se na to, zda by podobné argumenty obstály i v zahraničí, zeptaly třeba francouzského novináře Fabrice Martina Plichty. Ten od revoluce žije v metropoli, kde působí jako dopisovatel deníku Le Monde a redaktor Hospodářských novin.

Plichta si ohledně argumentů neformálního šéfa Véček nebere servítky. Kdyby se prý k podobným vysvětlením uchýlil politik ve Francii, byl by s ním udělán rychlý proces. "Ten člověk by skončil ani nevím kde, v nějaké díře," uvedl s tím, že i česká politická scéna by se měla lidí typu Víta Bárty "urychleně zbavit."

"Česká politika je opravdový hnus střední Evropy, dříve tou černou dírou bylo Slovensko, teď je to Česká republika," říká znechuceně původem francouzský novinář.

Celý článek na ParlamentniListy.cz