Dnes je středa 26. června 2024., Svátek má Adriana
Počasí dnes 26°C Dešťové přeháňky

Fotbalový skandál. Brabec, Coufal a Kuchta po ‚noční jízdě‘ vyhozeni z reprezentace

Fotbalový skandál. Brabec, Coufal a Kuchta po ‚noční jízdě‘ vyhozeni z reprezentace
Jakub Brabec během zápasu s Polskem. | zdroj: Profimedia

Pouhý den před klíčovým utkáním evropské kvalifikace proti Moldavsku v Olomouci propukl ve fotbalové reprezentaci skandál. Tři klíčoví hráči byli vyfoceni v nočních hodinách na diskotéce, kde popíjeli alkohol.

Vedení mužstva reagovalo tím, že trojici okamžitě vyřadilo z kádru a informovalo o tom na síti X.

Horečka sobotní noci na Hané

Vedení reprezentace prohřešek nespecifikovalo, podle deníku Sport trojice navštívila v hanácké metropoli noční klub, kde popíjela alkohol a vydržela až do ranních hodin.

Český tým se během soboty přesunul přes Ostravu do dějiště utkání Olomouce z Varšavy, kde v pátek remizoval 1:1 s Polskem. Mužstvo zůstalo ve své skupině na postupovém druhém místě a k účasti na šampionátu v příštím roce mu stačí s Moldavskem remizovat. Brabec, Coufal i Kuchta nastoupili v Polsku v základní sestavě.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého měli po přesunu do Olomouce volnější program a regenerovali. Trojice zkušených hráčů Brabec, Coufal a Kuchta ale večer vyrazila do nočního klubu Belmondo, což deník Sport doložil v článku fotografiemi.

Na nich je mimo jiné i člen výkonného výboru FAČR a trenér futsalového národního mužstva Tomáš Neumann. Podle deníku trojici hráčů doprovázel také bývalý reprezentant a nyní obránce Sigmy Olomouc Filip Novák.

Opravdu ojedinělá ‚pařba‘?

Coufal z West Hamu s Brabcem z Arisu Soluň patří k hlavním oporám národního celku a podle počtu startů jsou druhým a třetím nejzkušenějším hráčem aktuálního výběru trenéra Šilhavého za kapitánem Tomášem Součkem.

Jednatřicetiletý Brabec dosud za reprezentaci nastoupil k 41 utkáním, stejně starý Coufal odehrál o zápas méně. Šestadvacetiletý sparťan Kuchta má na kontě zatím 20 startů.

Kouč Jaroslav Šilhavý na nedělní tiskové konferenci před pondělním utkáním s Moldavskem řekl, že „hráči se omluvili, ale to je málo, musejí nést následky“.

Prohřešek trojice Brabec, Coufal a Kuchta není první podobnou aférou u české reprezentace.

V dubnu 2009 byli například z národního mužstva vyřazeni Tomáš Ujfaluši, Milan Baroš, Radoslav Kováč, Martin Fenin, Marek Matějovský a Václav Svěrkoš. Ti po domácí porážce 1:2 se Slovenskem, která týmu výrazně snížila šance na postup na mistrovství světa, strávili večer a noc pitkou v jedné z pražských restaurací.

Nakupte alkoholtestery!

Při pohledu na hru české reprezentace se nabízí otázka, zda tyto předzápasové pitky se v poslední době nestaly běžným rituálem. Snad by jim mohl přecházet alkoholtester.

Zdroje:
ČTK, Sport.cz, ČT sport, X