Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Euroskeptici jsou na koni. Unie ztrácí podporu Čechů

Euroskeptici jsou na koni. Unie ztrácí podporu Čechů
zdroj: tisková zpráva

Důvěra českých občanů v Evropskou unii klesla podle posledního průzkumu STEM na historické minimum. EU důvěřuje v současné době 46 procent občanů. A někteří čeští politici vědí, co za poklesem důvěry vězí.

Kubera: Čeští Švejkové jsou pomalejší, ale přišli na to

„Já bych to připisoval tomu, že Češi jsou takoví trošku pomalejší, tak ji to trvalo trochu déle, než dostali rozum. Klaus je zase rychlejší a hodně přemýšlí a myslí dopředu. Češi trochu opožděně zjišťují, že to je jeden velký podvod. Teď jsme probírali vázaný mandát, kde jsem se musel smát tomu, jak se říká, že budeme naši vládu zavazovat, ale v Bruselu si stejně budou dělat, co budou chtít. Protože když se má něco ratifikovat a narazilo by to na odpor občanů, tak to vždycky nějak obejdou, aby se to ratifikovat nemuselo," řekl serveru ParlamentníListy.cz senátor Jaroslav Kubera (ODS).

Kubera míní, že situace může dostoupit až v dezintegraci unie. Češi ale podle něho nebudou první, spíše se až přidají k ostatním. „Češi se eventuálně přidají k těm, kteří začnou vystupovat a až jich bude více. My to určitě nebudeme iniciovat. Na to jsme moc velcí pohodáři a Švejkové," dodal Kubera.

Celý článek na parlamentnilisty.cz