Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

Engel: Inteligent Rath. Je vidět, že problémy nemocnic moc neřešil

Engel: Inteligent Rath. Je vidět, že problémy nemocnic moc neřešil
zdroj: tisková zpráva

Vyjádření hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha (ČSSD) k řešení problému s odchody lékařů v rámci akce „Děkujeme odcházíme" nepovažuje předseda Lékařského odborového klubu Martin Engel za správné. Podle něj dal Rath najevo, že se zřejmě problematice nemocnic dosud příliš nevěnoval.

Připomeňme, že Rath média informoval o tom, že hejtmanství hledá modely fungování jednotlivých nemocnic a podle něj není situace s odchody lékařů „nijak zdrcující." V praxi prý počítá s uzavíráním dlouhodobě nevyužívaných oddělení, dokonce i s tím, že ne všichni lékaři, kteří si nakonec výpověď rozmyslí, musejí být přijati zpět. „Ve finále mohou být výpovědi pro některá oddělení přínosné," konstatoval Rath.

Související: Rath se výpovědí lékařů neděsí, dokonce sází na zvýšení kvality


Co to plácá?

„Vyjádření pana Ratha my nepřijde příliš inteligentní, pokud potřeboval ke zjištění, že nemocnice budou odchodem lékařů fungovat racionálněji, výpovědi lékařů v akci Děkujeme odcházíme. To snad jako dozorující orgán nad nemocnicemi měl zjistit už dávno, pokud by to byla pravda," uvedl pro ParlamentniListy.cz Engel.

Celý článek na ParlamentniListy.cz