Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Do neděle se vyjasní a oteplí až na 26°C

Do neděle se vyjasní a oteplí až na 26°C
zdroj: Profimedia

Zataženou oblohu vystřídá slunce, déšť a chladnější počasí ale přijdou zase příští týden. Uvádí to předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Takzvaní ledoví muži přinesli v posledních dnech do Česka výrazné ochlazení, z třicítek na konci minulého týdne spadla denní maxima na 15 stupňů.

Ve čtvrtek bude ještě poměrně chladno, nejvyšší denní teploty nepřekročí 11 až 15 stupňů. Obloha by ale už měla být jasná jen s ojedinělými přeháňkami, v polohách nad 900 metrů nad mořem mohou být sněhové. V pátek se však už oteplí na 18, v sobotu na 22 a v neděli až na 26 stupňů. Nebe zůstane jasné až polojasné. Průměrné denní teploty v polovině května se přitom pohybují mezi 15 a 16 stupni.

Zatímco přes den bude panovat příjemné jarní počasí, noci a rána mohou ještě být docela studené. Na pátek hlásí meteorologové četné přízemní mrazíky, až v neděli se nejnižší noční teploty přehoupnou přes deset stupňů.

"Nejvyšší denní teploty v pondělí budou 20 až 25 stupňů Celsia, v dalších dnech postupně 15 až 20 stupňů Celsia," hlásí ČHMÚ na začátek třetí květnové dekády. V tomto období budou lidé muset znovu vytáhnout deštníky, do České republiky se totiž vrátí přeháňky a místy i bouřky.