Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 2°C Dešťové přeháňky

Daniela Drtinová promluvila o svém odstranění z Událostí, komentářů

Daniela Drtinová promluvila o svém odstranění z Událostí, komentářů
Daniela Drtinová | zdroj: osobnosti.cz

Kauza moderátorky Daniely Drtinové hýbe Českou televizí. Návrh šéfa zpravodajské redakce Zdeňka Šámala na její přesunutí z večerní debaty Události, komentáře do podvečerního pořadu Interview ČT24 moderátorku rozlítil a začala mluvit o politickém tlaku. Postavilo se za ni i několik kolegů.

„Žádné věcné výhrady k mému odvolání řečené nebyly,“ uvedla Drtinová pro server Mediář.cz. Ohlasy její práce prý byly v posledních měsících naopak pozitivní, o to více ji odvolání překvapilo. Na konkrétní výhrady se ředitele Šámala dokonce i ptala. „To, že si politici napříč politickým spektrem stěžují, chápu, ale nejsem placená za to, abych se na ně usmívala,“ sdělila Mediáři.cz.

Tím zároveň naznačila, že za jejím odvoláním mohly být politické tlaky. Spekulovalo se v této souvislosti například o jejím nepříliš povedeném rozhovoru s ministrem kultury Jiřím Balvínem k odvolání ředitele Národního divadla.

Drtinová by se měla přesunout do podvečerního pořadu Interview ČT24, který by uváděla sama, dokonce by mohl nést její jméno. Doposud se v tomto pořadu moderátoři střídali. „Pokud by nabídku přijala, pořad by se přejmenoval na Interview Daniely Drtinové a stal by se tak po Otázkách Václava Moravce teprve druhým takovým, který nese jméno konkrétního moderátora,“ uvedl šéf zpravodajství Šámal.

Není to povýšení

„Za hlavní pořad jsou nicméně v redakci České televize považovány Události, komentáře. Nebyla jsem schopna to vnímat jako nabídku k povýšení,“ uvedla Drtinová. S tím však nesouhlasí samotný generální ředitel televize Petr Dvořák. „Mít pořad, který nese vaše vlastní jméno a který se navíc vysílá před nejsledovanější zpravodajskou relací, považuji za jednoznačný profesní růst,“ poznamenává.

Za Drtinovou se během víkendu postavil kolega Martin Veselovský i editoři pořadu, později i šéfka nových médií ČT Pavlína Kvapilová. „Považuji ji po dlouholeté společné práci na ČT24 za vynikající, odvážnou a nekompromisní profesionálku,“ napsala o Drtinové. 

Zdroje: