Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Další poslanec vyhrožuje odchodem ze sněmovny. Rath je prý jen střípek

Další poslanec vyhrožuje odchodem ze sněmovny. Rath je prý jen střípek
zdroj: Profimedia

Poslanec z Ústeckého kraje se před časem dostal do médií především kvůli tomu, že podle sociálních demokratů je ve střetu zájmu jeho přítomnost na jednáních, která souvisejí s možným únikem nahrávek z BIS k agentuře, pro niž pracoval. Nyní David Kádner z Věcí veřejných tvrdí, že za Véčka se bude bít až za hrob. Nebo raději zvolí odchod ze sněmovny.

Bývalý velitel ostrahy, který je rovněž členem Stálé komisi pro kontrolu činnosti BIS, sám sobě nyní v době, kdy se o jeho regionálním kolegovi Milanu Štovíčkovi hovoří jako o možném přeběhlíkovi k nově etablovaným politickým subjektům, dává ultimátum, které může končit jeho odchodem ze sněmovní půdy.

Jako slepý k houslím

Komunálním politikem je David Kádner, dnes místostarosta Nové Vsi v Horách, již od roku 2002. Práci na regionální úrovni považuje za svou prioritu a nikdy prý nepočítal s tím, že se dostane až do vrcholové politiky. Přesto dnes politickou arénu plnou kontroverzních přehmatů svých kolegů vnímá více než intenzivně. Po řadě kauz, které se dotkly i jeho domovské strany Věci veřejné, není netečný k mediálnímu boomu kolem osoby Davida Ratha. „Kauzu vnímám jako první střípek toho, že policie má opět volné ruce a že se tudíž postihům za kriminální jednání nevyhnou ani lidé figurující ve vysoké politice,“ věří Kádner s tím, že spravedlnost i ve státě "plném mafiánských propletenců" a „kamarádšoftů“ na úrovni politiky a justice, nabírá prý konečně svou lepší podobu.

Doufá však, že vše neskončí pouze u Davida Ratha. Gró vidí ve finančních tocích větších politických hráčů. „Myslím, že všichni víme, že chyba je ve financování velkých politických stran,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Kádner.