Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Čti, český národe. Byli jsme hrdinové, teď ležíme v bahně

Čti, český národe. Byli jsme hrdinové, teď ležíme v bahně
zdroj: Profimedia

JINÝMA OČIMA Na konci osmdesátých let minulého století byl kvůli svým politickým aktivitám vězněn. Ve své protistátní činnosti však býval spíše individualistou a s chartisty se setkával jen vzácně, jen jednou od nich využil pomocnou ruku v podobě zajištěného noclehu.

"Popravdě, mnozí se mě už tenkrát příliš nezamlouvali, po pár letech po Sametové revoluci se ukázalo, že má nedůvěra k nim byla oprávněná," říká Slávek Popelka, publicista a osoba samostatně výdělečně činná ParlamentnímListům.cz. Ve své politické angažovanosti pokračuje i nyní, kdy vyzývá opět lidi k revoltě. Jeho výzvy proto kolují emailovými schránkami tisíců Čechů.

Podle Slávka Popelky, žijícího na moravském Slovácku, je po revoluci současný politický systém u nás nereformovatelný. "Bude proto nutná naprostá demolice všeho, na čem byl postaven a vybudování nových pravidel - samozřejmě se zcela novými lidmi," řekl Popelka dále ParlamentnímListům.cz.

A protože mu není budoucnost národa lhostejná, snaží se v něm vyburcovat vlastenectví. "Před několika lety jsem měl díky svým přátelům možnost dostat se ke knihovně starého evangelického faráře. Její rozsah byl takový, že jsme se všichni nestačili divit. Obsahovala řadu děl psaných v sanskrtu, staroslověnštině a dalších jazycích, které dnes už málokdo ovládá. Přesto se nám podařila významná část přeložit. A protože si myslím, že v nich je důležité poselství pro nás všechny, píšu o tom," vysvětlil ParlamentnímListům.cz své aktivity Popelka.

Celý článek na ParlamentniListy.cz