Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Oblačno

Co to ta Bradáčová provedla, naříká Radek John. Nadává i Kubicemu

Co to ta Bradáčová provedla, naříká Radek John. Nadává i Kubicemu
Radek John | zdroj: Mediafax

Generál Karel Randák, známý v poslední době především z Nadačního fondu proti korupci, pro ParlamentníListy.cz velmi ostře zkritizoval odstupujícího šéfa elitního protikorupčního útvaru ÚOKFK Tomáše Martince. O reakci jsme požádali bývalého ministra vnitra Radka Johna, za jehož působení se Martinec do čela protikorupčních detektivů dostal. John Martince vždy hájil a tak tomu bylo i nyní.

„Protikorupční fond označil za divnou organizaci, která své informace získává nelegálním způsobem, na základě nepodložených informací. Řediteli fondu, který ho požádal o vysvětlení, tvrdil, že má informace od svých lidí, že jsem se pokoušel získávat informace ze spisů jeho útvaru. Což samozřejmě není pravda. Když jsem se to dozvěděl, telefonoval jsem mu a měl jsem s ním poměrně ostrý konflikt, protože to stále tvrdil, i když já vím, že to je úplný nesmysl,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz generál Randák.

„Už když pracoval jako náměstek na finanční policii, to jsem byl ještě ve státní službě, šly o něm nejrůznější informace, že není úplně nezávislý, že se snaží vyhovět politikům. A z analýzy jeho chování se dá usuzovat, že není úplně nezávislý policista. A na tom si já trvám,“ dodal někdejší zpravodajec a nynější protikorupční aktivista.

Zdroje: