Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Členové NERV s Klausem nesouhlasí. Na Hradě nemají internet?

Členové NERV s Klausem nesouhlasí. Na Hradě nemají internet?
zdroj: tisková zpráva

Prezident Václav Klaus tvrdí, že neproběhla seriózní debata o myšlenkových východiscích důchodové reformy a nedošlo k propojení návrhů politických stran. Oslovení odborníci z NERV většinou namítají, že diskuse se veřejně vedla několik let, ale nijak zvlášť nepomohla.

Do role bývalého předsedy vlády a ministra financí se znovu vcítil prezident Václav Klaus a v komentáři pro MF Dnes vytkl koaličnímu kabinetu, že nedal ekonomickým expertům při práci na důchodové reformě politické zadání, že neumožnil seriózní debatu o jejích základních myšlenkových východiscích a lidem jasně a přesně neřekl, jaký na ně bude mít reforma dopad.

S názorem hlavy státu polemizuje ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09). „Vláda se již v programovém prohlášení přihlásila k výsledkům Bezděkových komisí. Podkladů, analýz a výpočtů bylo dostatek a diskuse opřená i o doporučení NERV byla dostatečná," reaguje na prezidentovu kritiku pro ParlamentníListy.cz Drábek.

Kibicové také kuchaři do přípravy jídla nemluví

„Důchodová reforma se diskutuje oficiálně od roku 2004, kdy byla založena Bezděkova komise. Výsledky byly průběžně zveřejňovány na webových stránkách, tak nevím, jestli na Hradě nefunguje internet. Navíc členem NERVu je i Jiří Weigl, vedoucí Kanceláře prezidenta republiky, který byl na jednání zván," přidává se pro ParlamentníListy.cz k Drábkovi ekonom Tomáš Sedláček.

Celý článek na ParlamentniListy.cz