Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Čína za poslední den zaznamenala vůbec nejvyšší denní přírůstek případů covidu-19

Čína za poslední den zaznamenala vůbec nejvyšší denní přírůstek případů covidu-19
Čína zaznamenala nejvyšší denní přírůstek případů covidu-19 od začátku pandemie | zdroj: Profimedia

Čína za posledních 24 hodin zaznamenala nejvyšší denní přírůstek případů covidu-19 od začátku pandemie před téměř třemi lety. Vyplývá to z oficiálních údajů. Bez započtení importovaných případů přibylo za středu 31 444 nových případů nákazy koronavirem, z nichž bylo 3927 symptomatických a 25 517 asymptomatických.

Počet nových případů překonal dosavadní rekord z 13. dubna, kdy jich bylo 29 317. Jeden nakažený zemřel. Čína od začátku pandemie přiznala 5232 obětí koronaviru.

Čínská metropole Peking informovala o 509 nových případech infekce koronavirem u lidí s příznaky a 1139 případů u lidí bez příznaků nemoci covid-19. O den dříve to bylo 388 symptomatických a 1098 nových asymptomatických případů.

Čínské úřady zavedly již ve středu další opatření, aby omezily rychlý nárůst případů onemocnění covid-19, a zvýšily tak obavy investorů o ekonomiku. Města po celé Číně, včetně hlavního města Pekingu a finančního centra Šanghaje, uzavřela nákupní střediska a parky. Zavedla také omezení pohybu osob přijíždějících odjinud.

Čínská proticovidová opatření, která jsou v současnosti nejpřísnější na světě, podnítila nespokojenost v celé zemi a ovlivnila produkci několika výrobců včetně tchajwanské společnosti Foxconn, největšího dodavatele iPhonů společnosti Apple.

Zdroje: