Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Chtěli jsme slušnost v politice. Byli jsme tak naivní, běduje Pecina

Chtěli jsme slušnost v politice. Byli jsme tak naivní, běduje Pecina
zdroj: tisková zpráva

Není místo pro polemizování o slušnosti v politice, když je ohrožena parlamentní demokracie. Těmito slovy zareagoval exministr vnitra Martin Pecina (ČSSD) na poznámku Jiřího Paroubka.

 

Expředseda ČSSD se ve svém středečním příspěvkuopřel do Peciny a bývalého šéfa diplomatů Jana Kohouta a jejich podpisu výzvy „Za slušnost v politice".

Podle Peciny nyní není na místě zabývat se minulými výzvami. „My už se nebavíme o nějaké slušnosti v politice, teď tu velice vážně mluvíme o fungování parlamentní demokracie," konstatoval pro ParlamentníListy.cz Pecina. Na kritiku zaznívající z Paroubkova blogu i jeho facebookové stránky Pecina reagovat nechce, nicméně přiznává, že „s kolegou Kohoutem možná byli až příliš naivní."

Dojde i na vás

„Jiří Paroubek má pravdu v tom, že principy, které tu fungovaly dvacet let, včera (pozn.: v úterý) všechny padly. Nás poslance to v zásadě nijak neohrozí, zatneme zuby a půjdeme dál. Ale až se koalice vypořádá s reformami, dojde na vás, a projde to také ve stavu legislativní nouze," vzkázal Pecina prostřednictvím ParlamentníchListů.cz médiím.

Celý článek na ParlamentniListy.cz