Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Centrem Tbilisi se prohánějí lvi, vlci, hroch a krokodýl. Utekli před povodní

Centrem Tbilisi se prohánějí lvi, vlci, hroch a krokodýl. Utekli před povodní
Po ulicích Tbilisi zmateně pobíhal i hroch z místní zoo, kterého se nakonec podařilo chytit | zdroj: Profimedia

Gruzínskou metropoli Tbilisi postihly ničivé povodně, které si už vyžádaly 12 mrtvých, a asi 40 rodin zůstalo bez střechy nad hlavou. Silný proud vody ničil vše, co mu přišlo do cesty a škod nebyla ušetřena ani místní zoo, ze které se na svobodu dostalo asi 30 zvířat. Přímo v centru města se tak proháněli medvědi, krokodýl, hroch, ale i lvi a vlci, kteří údajně mají na svědomí tři mrtvé. 

Prudký déšť, krupobití a silný vítr napáchali v hlavním městě Gruzie škody, které radnice předběžně vyčíslila na 10 milionů dolarů. Asi 40 rodin se tak ze dne na den ocitlo bez domova a silný proud vyvracel stromy a převracel auta. Místní dopravní infrastruktura je zničená.

Povodně se dotkly i místní zoologické zahrady odkud utekla zvířata, která se teď prohánějí městem. Zástupci radnice tvrdí, že ze zoo uteklo šest lvů, tygrů, sedm medvědů, 13 vlků, krokodýl a hroch. Starosta vyzval občany, aby nevycházeli ze svých domovů, pokud nebudou pochytána všechna zvířata. Místní televize tvrdí, že dravé šelmy už mají na svědomí tři mrtvé a některá zvířata jsou už pochytána.    

Zdroje: