Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 7°C Skoro zataženo

Budu volit komunisty, rozléhá se Českem. Konkurence v pozoru

Budu volit komunisty, rozléhá se Českem. Konkurence v pozoru
zdroj: Mediafax

V souvislosti se stoupajícími preferencemi KSČM se ParlamentníListy.cz obrátily na zástupce různých stran, co by měly parlamentní i mimoparlamentní strany dělat, aby nespokojení voliči nakonec nedali hlas částečně stalinistické KSČM, ale jim a svůj případný protestní hlas tak realizovali jinak, než volbou "rudých".

Poslanec za ČSSD, tedy největší české levicové strany Jeroným Tejc je přesvědčen, že sociální demokracie prostě musí být odpovědnou opoziční stranou a předkládat alternativní návrhy. „Myslím, že aktivita sociální demokracie je dostatečná," konstatoval pro ParlamentníListy.cz stínový ministr vnitra.


Podle něj není to hlavní, že posílila KSČM. „Důležité je, že ČSSD stabilně stoupají preference", dodal. Podle něj bylo možné očekávat, že preference sociální demokracie i KSČM posílí. Ordinovat však sociální demokracii nějakou razantní změnu není podle Tejce na místě. Neuškodilo by ale podle něj více aktivity při předkládání alternativních návrhů a více kritiky u vládních návrhů.

ČSSD by podle Paroubka měla být viditelnější

Podle Jiřího Paroubka je recept velmi stručný: „Být viditelnější". Když začal pro Parlamentnílisty.cz upřesňovat svůj postoj, hovor ze zahraničí byl přerušen a nepodařilo se ho opětně navázat.

Celý článek na ParlamentniListy.cz