Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Bohouše jsem bral s rezervou, ale dokázal to, slaví Rath

Bohouše jsem bral s rezervou, ale dokázal to, slaví Rath
zdroj: Mediafax

REPORTÁŽ Lidový dům slaví. To, co si nedávno vzal za svůj úkol a cíl úřadující místopředseda strany Bohuslav Sobotka, tedy získat většinu v Senátu, se podařilo.

ČSSD má dvanáct senátorů. Všichni straničtí funkcionáři se přátelsky usmívají a ve vinárně restaurace Hybernia bouchají zátky sektu. Nejde však o žádný velký mejdan, spíše o vítězné přípitky.

Středočeský hejtman David Rath, který se přišel na volební vítězství svých spolustraníků podívat, si připijí pivem. "Bohužel to je nealkoholické, jsem tu autem. Ale je čepované a dá se pít, už mám druhé," směje se středočeský hejtman a poslanec.

"Když Bohouš Sobotka před časem řekl, že za úspěch považuje dvanáct křesel v Senátu, bral jsem to s rezervou a říkal si, hochu abys na to nedojel. Ale dopadlo to skvěle. Po prvním kole jsem věřil v úspěch, přestože trojkoalice dělala, co mohla, abychom nevyhráli. Já měl jen strach, aby přišlo k volbám na druhé kolo dost našich voličů," vykládá Rath, který se usadil ke stolu se svým nedávným rivalem Michalem Haškem.

Celý článek na ParlamentniListy.cz