Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Bobošíková tvoří s lidovci a dalšími koalice. Šojdrová o tom neví

Bobošíková tvoří s lidovci a dalšími koalice. Šojdrová o tom neví
zdroj: tisková zpráva

Suverenita Jany Bobošíkové se snaží spojit síly s ostatními mimoparlamentními stranami. Cílem je společný postup v komunálních a senátních volbách. Vedení těchto stran se na spolupráci s Bobošíkovou tváří různě.

Suverenita podle tiskového prohlášení, zaslaného redakci ParlamentníchListů.cz, oslovila některé organizace KDU-ČSL, Unie svobody, Demokratické strany zelených, Strany svobodných občanů, i Strany práv občanů neboli Zemanovců. Jde o partaje, které se podle výsledku v květnových sněmovních volbách dají označit za „velké mezi malými."

Bez vědomí stranických šéfů

Do komunálních voleb půjde Suverenita a její koaliční partneři podle volební manažerky Jany Volfové s jasnou vizí. „Obce musí fungovat jako ochránci seniorů a handicapovaných před dopadem reforem, které plánuje vznikající trojkoalice," uvedla pro ParlamentníListy.cz. Ve volbách senátních chce strana obsadit všech 27 volebních obvodů s tím, že jeden z nich přenechá kandidátovi strany Moravané.

„Jednáme s různými stranickými organizacemi, je to město od města, například v Kroměříži chceme podpořit Pavla Dohnala, který kandiduje do Senátu za stranu Moravané," popsala průběh vyjednávání Volfová. Komunální politici zmíněných partají prý nemají se Suverenitou jako volebním partnerem problém. „Nevím ale, zda je to s požehnáním vedení těch stran," uvedla Volfová.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz