Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Billboardy s Paroubkem zůstávají. Jandák je tomu rád a partaj také

Billboardy s Paroubkem zůstávají. Jandák je tomu rád a partaj také
zdroj: Mediafax

Dozvuk parlamentních voleb, které se konaly v květnu, připomíná mimo jiné i hojnost vylepených billboardů, bigboardů i plakátů ve všech koutech republiky. Nejvíce jich zůstává po Tvrdíkově kampani s tváří Jiřího Paroubka, který v den vyhlášení výsledků na post šéfa Lidového domu rezignoval.

Je téměř dva měsíce po volbách a noví inzerenti se zas tak rychle nehrnou. Hlasy voličů, sympatizantů i členů strany ČSSD o škodlivém vlivu osoby Jiřího Paroubka pro stranu, zaznívaly před volbami, stejně jako po nich. Paroubek rezignoval na všechny funkce ve straně, stal se z něj řadový poslanec, ale jeho podobizna stále visí na mnoha místech Čech a Moravy.

Jaká je skutečnost

"Praxe je taková, že politická strana požaduje po volbách odstranění bigboardu (větší než billboard pozn. autora), ale my čekáme do poslední chvíle, zda si někdo reklamní plochu nepronajme, abychom nemuseli platit za přelepování dvakrát," vysvětlil pro ParlamentníListy.cz Matúš Hronček ze společnosti Mediachannel.

Na místech, zvláště na vesnicích, které nejsou tak komerčně lukrativní, zůstávají billboardy i plakáty několik měsíců po volbách a o reklamní plochy zde prostě není zájem. Pronajimatel jednoduše nechá stávající reklamu, i když už za ni nikdo neplatí.

Celý článek na ParlamentniListy.cz