Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Polojasno

Becherovka Zemond láme rekordy. Legendární video zhlédlo přes 800 000 lidí

Becherovka Zemond láme rekordy. Legendární video zhlédlo přes 800 000 lidí
Miloš Zeman | zdroj: isifa/Lidové noviny/FRANTISEK VLCEK

Záběry zachycující vrávorání prezidenta Miloše Zemana při otevírání komory s korunovačními klenoty již na internetu zhlédlo přes 800.000 lidí. Podle Hradu mohla za prezidentův špatný stav viróza, kterou se nakazil. Řada účastníků internetových diskuzí je ale přesvědčena o tom, že byl prezident opilý. Na internetu se objevily fotomontáže, které si ze Zemanova stavu utahují. 

Video s názvem Becherovka Zemond, odkazující na Zemanovu dřívější náklonnost ke karlovarskému bylinnému likéru, vidělo na portálu Youtube asi 670.000 lidí. Další záběry, zveřejněné pod názvem "Prezident Zeman nebyl u korunovačních klenotů ve formě" mají přes 150.000 zhlédnutí. Řada lidí si prohlédla i další obdobná videa. 

Nejsledovanější video zaznamenalo přes půl milionu návštěvníků za pět dní od svého zveřejnění. Podobně "slavné" video předchozí prezidenta Václava Klause z návštěvy Chile vidělo za dva roky zhruba 3,5 milionu lidí. Klaus si na něm osobitým způsobem přisvojil protokolární pero. Video bylo dlouho jedním z hitů nejen českého internetu. 

Jedna z fotomontáží šířících se virtuálním prostorem zachycuje Zemanův unavený výraz. Vedle prezidentovy tváře pak autor obrázku umístil charakteristickou láhev bylinného likéru s nápisem "Viróza". "Jeden z komentářů na internetu pak tvrdí: "Becherovka vytvořila novou virózu s označením Zemond, která při požití vytváří v těle alkohol. Prvním, komu umožnila tento nový produkt vyzkoušet, byl prezident Miloš Zeman. Jak se z prvních záběrů zdá, tak viróza funguje a Becherovka má tak zaděláno na kasovní trhák." 

Objevila se také montáž zobrazující variaci na prezidentskou standardu. Vlajka nad Hradem na ní ve čtyřech polích nese vyobrazení bílé myši, které podle mnohých lidových pověstí vídají pijáci alkoholu. 

zdroj: youtube.com

Zeman byl před lety známý náklonností k Becherovce. Podle svých slov ji ale už dávno vyměnil spíše za slivovici a víno. Nápoj z hroznů také často dostává darem od svých příznivců nebo lidí, které přijme na audienci. Víno dostal i během první zahraniční cesty na Slovensko. 

Záběry s potácejícím se českým prezidentem Milošem Zemanem u korunovačních klenotů upoutaly pozornost jak nezávislé televize v Moskvě, tak i renomovaného deníku ve Washingtonu. Zemanova indispozice, objasňovaná Pražským hradem jako viróza, Rusům dokonce připomněla časy prvního prezidenta Borise Jelcina, proslulého opileckými výstřelky.

Zdroje: