Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Bárta mlží. Zřejmě se chystá "vystrčit" Johna z čela strany

Bárta mlží. Zřejmě se chystá "vystrčit" Johna z čela strany
zdroj: tisková zpráva

Ministr dopravy Vít Bárta snad vůbec poprvé nepopřel, že by se chystal "zaútočit" na čelo Věcí veřejných. Straně, kde Bárta formálně vládne, předsedá ministr vnitra Radek John a ještě do nedávna byl jediným kandidátem na nového šéfa. Teď figuruje na seznamu jmen hned několik.

"Za posledních 48 hodin jsem neměl čas se nad všemi věcmi zamyslet," reagoval Bárta na otázku deníku Právo, zda se hodlá ve volbě předsedy postavit Johnovi. "Slyšel jsem, že mám nominace, nevím sice kolik, ale samozřejmě si jich velmi vážím. Pro mě je velmi milé, že jsem nominace dostal. Nejdřív chci mít čas si všechno přečíst a na všechno se podívat."

Poprvé tak věc jasně nevyvrátil. "Naprosto vylučuji, že budu k tématu dnes cokoli říkat," doplnil. Jemu blízké zdroje prý deníku přiznaly, že by se Bárta kandidatuře ani zdaleka nebránil.

V čele strany by Bártu rádi viděli - kromě jeho ženy a místopředsedkyně sněmovny Kateřiny Klasnové - i výkonný místopředseda strany Jaroslav Škárka a zřejmě i prezident Václav Klaus, který si na Hrad poslední dobou nezve Johna ale právě Bártu, aby hovořil za svou stranu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz