Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Australská policie kvůli vraždě dětí zatkla jejich matku

Australská policie kvůli vraždě dětí zatkla jejich matku
Na místo tragédie lidé spontánně nosí květiny a hračky. | zdroj: Isifa.com

Brutální vraždu osmi dětí v severoaustralském městě Cairns má podle policie zřejmě na svědomí matka sedmi z osmi zavražděných dětí. Ta leží se zraněními v nemocnici a je pod policejním dohledem.

Sedm ženiných dětí bylo podle upřesňujících policejních informací ve věku od 18 měsíců do 14 let. Osmou obětí byla její neteř, která přišla do domu na návštěvu.

Přestože australská média tvrdí, že děti byly ubodány, policie tuto informaci stále nepotvrdila. Vyšetřovatelé pouze sdělili, že v domě sedmatřicetileté ženy našli různé zbraně, včetně nožů. IS65262083 Lidé k místu tragédie spontánně přinášejí květiny a hračky. | zdroj: Isifa.com

Kriminalisté v domě stále pokračuje ve sběru důkazů. Vyšetřovatel Bruno Asnicar ale místní obyvatele uklidnil. "Už nepátráme po nikom jiném, jsme přesvědčeni, že je město v bezpečí," uvedl.

Policie a záchranáři do domu vyjeli v pátek před polednem místního času poté, co dostali informaci o zraněné ženě. Podle sestřenice zadržené ženy své mrtvé sourozence našel jejich nejstarší bratr.

Lokalita je známá svou vysokou kriminalitou, podle sousedů byla ale rodina bezproblémová.

Tragédie přišla jen pár dní po útoku na kavárnu v Sydney, ze kterého se země ještě nestihla vzpamatovat.

Zdroje: