Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 4°C Skoro zataženo

Ať se Šiklová nastěhuje k Romům do Bydžova, reaguje Kubera

Ať se Šiklová nastěhuje k Romům do Bydžova, reaguje Kubera
zdroj: Mediafax

Server ParlamentníListy.cz se zeptal několika stranických kolegů starosty Nového Bydžova Pavla Loudy (ODS), na to, co si myslí o jeho razantních krocích k řešení romské kriminality v tomto městě.

Poslední kapkou v soužití mezi většinovou populací a Romy byl případ z 11. listopadu, kdy poblíž bydžovského náměstí znásilnil romský recidivista dívku.

Radnice města chce zabránit nejen opakování podobných násilných zločinů, ale i drobné kriminalitě, která zaznamenala ve městě znatelný nárůst. Starosta Louda zveřejnil na webu města text, v němž si vůbec nebral servítky. (Nekompromisní starosta Nového Bydžova: Cukrování života cikánů bylo dost)

Cikáni kradou a znásilňují 

„Počet Romů narostl za posledních pět let na pět procent, roztahují se ve městě, otravují, kradou, znásilňují. Čas, kdy slušný občan pracuje, cikáni tráví rozvalení na lavičkách na náměstí a spokojeně klábosí. Město hloubkovým šetřením zjistilo, že třetina cikánů nemá ve městě trvalý pobyt, přesto tady čerpá veřejné služby. Bydlí v soukromých objektech. Každý z nich byl prověřen a byla zjištěna skutečnost, které se ani nechce věřit. Majitelé vysoké příjmy z nelegálních nájmů nedaní a je to vlastně zbytečné, neboť na většinu dotčených nemovitostí je uvalená exekuce. Občané žádají represe," píše například starosta ve svém prohlášení.

Celý článek na ParlamentniListy.cz