Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Americký novinář mluví o Kalouskovi a jeho "záškodnících"

Americký novinář mluví o Kalouskovi a jeho "záškodnících"
zdroj: tisková zpráva

Policejní prezident si ve věci telefonátu s Miroslavem Kalouskem na ministra financí přisadil prý proto, že chtěl spíše svézt po „módní“ protikalouskovské vlně. Pro ParlamentníListy.cz to naznačil americký novinář působící v Praze Erik Best. Nevynechal ani postřeh, že se Bakalovy Hospodářské noviny odklánějí od podpory TOP 09.

Od čtvrtečního večera minulého týdne se rozeběhl hon na ministra financí Kalouska v souvislosti s telefonátem policejnímu prezidentovi. Přestože není jasné, který z nich má pravdu, mnohdy se objevují jednoznačné soudy. Někdo bezmezně věří Lessymu, jiný ministru financí. Americký novinář se diví rozruchu, který kolem této aféry vznikl.

„Já si myslím, že takové rozhovory jsou dost běžné, to znamená, že na tom nevidím nic zvláštního. Stejně jako politici občas volají novinářům, a tak podobně. To, že o tom pan Lessy začal tolik mluvit, asi znamená, že vidí určitou protikalouskovskou vlnu a on se na ní chce svézt,“ je v komentáři pro ParlamentníListy.cz přesvědčen Best.