Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

A je to tu. Nečas si prý příští týden bude brát Nagyovou

A je to tu. Nečas si prý příští týden bude brát Nagyovou
Jany Nagyová | zdroj: Parlamentnilisty.cz

Expremiér a bývalý předseda ODS Petr Nečas si prý má příští týden vzít za ženu svou bývalou vrchní ředitelku kabinetu Janu Nagyovou. Povídá se o tom v politických kuloárech kolem ODS.

„Zaslechl jsem, že Petr Nečas si má prý příští týden vzít Janu Nagyovou. Zlí jazykové říkají, že to je kvůli tomu, aby proti sobě nemuseli vypovídat a svědčit,“ řekl redakci zdroj dobře informovaný o dění ve vysokých patrech ODS.

ParlamentníListy.cz požádaly expremiéra Nečase, aby se vyjádřil k informaci ohledně své údajně plánované svatby s Nagyovou. Ten ale nereagoval.

Nečas se rozvedl v srpnu, Nagyová je rozvedená

Dlouhodobě se spekulovalo o mimomanželském poměru Petra Nečase s „poradkyní“ Janou Nagyovou, která pod ním pracovala i na Ministerstvu práce a sociálních věcí.

Nečas se oficiálně právoplatně rozvedl s Radkou Nečasovou na začátku srpna u Obvodního soudu pro Prahu 4. Nečas už dříve uvedl, že se na rozdělení majetku a péči o děti s manželkou Radkou dohodli. Společně mají čtyři děti, dvě nezletilé dcery zůstanou v péči matky. Manželství trvalo více než 25 let.

Manželé proti sobě nemusí vypovídat

Podle trestního řádu má svědek právo odepřít výpověď mimo jiné tehdy, pokud by výpovědí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě, svému příbuznému či manželovi. Například tehdejší Nečasova manželka Radka odmítla vypovídat v kauze jejího sledování, které nařídila Jana Nagyová, s poukázáním na to, že Nečas je její manžel. Čili se nyní spekuluje, že kromě milostného vztahu Nečase s Nagyovou může být za případným sňatkem i podobný důvod.

Nagyová sama nechala tajnými službami sledovat Nečasovu manželku a prý usilovala i o to, aby se Nečas s Radkou Nečasovou rozvedl.

„Pro mě je celá kauza Nagyové v první řadě vysvětlením toho naprosto neuvěřitelně hysterického chování Petra Nečase,“ pronesla Peake před novináři, když byla nyní u výslechu. 

Kdo je Jana Nagyová

Podle serveru Nasipolitici.cz bývalá vrchní ředitelka sekce kabinetu předsedy vlády, členka ODS, úřednice Jana Nagyová v roce 2011 získala magisterský titul na soukromé Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Pracovala jako mzdová účetní v národním a posléze státním podniku Chodos v západočeském Chodově, byla vedoucí různých oddělení v soukromých firmách. Mezi lety 1996–2004 byla asistentkou senátora Vladimíra Kulhánka (ODS), o rok déle působila na pozici oblastní manažerky OS ODS v Karlových Varech.

V letech 2006–2009 řídila odbor kanceláře ministra Petra Nečase na Ministerstvu práce a sociálních věcí. V první půlce roku 2010 byla poradkyní na Ministerstvu obrany, po poslaneckých volbách v témže roce byla až do června 2013 vrchní ředitelkou sekce kabinetu předsedy vlády Petra Nečase. 13. června 2013 byla zatčena Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu a obviněna mimo jiné z podplácení a z organizování zneužití pravomoci úřední osoby. Jana Nagyová je rozvedená a má dvě dcery.

Zdroje: