Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Šmucler za TOP 09 kandidovat nebude. Kvůli akademické dráze

Šmucler za TOP 09 kandidovat nebude. Kvůli akademické dráze
zdroj: tisková zpráva

Lídr TOP 09 karlovarského kraje Roman Šmucler stáhl kandidaturu do jarních voleb. Ve hře o náhradníka jsou tři jména. Spolupráce Šmuclera s TOP 09 prý nekončí.

Mediálně známá tvář Romana Šmuclera se na karlovarské kandidátce neobjeví. Na čtvrteční schůzi krajského výboru někdejší lídr kandidátky oznámil svým kolegům, že dává přednost akadamemické dráze na Karlově univerzitě, kde právě získal habilitaci.

Zprávu jako první přinesly ParlamentníListy.cz.

"Řekl nám, že by na kampaň a senátorství neměl dostatek času a my jsme mu popřáli k novému diplomu," řekl Josef Malý, člen přípravného výboru TOP 09 a karlovarský zastupitel.

Podle něho jsou nyní ve hře o čelní místo kandidátky tři jména. "Ty ale pochopitelně zatíme neprozradíme, dokud jedno z nich nebude jisté," dodal.

Podle Malého spolupráce TOP 09 se Šmuclerem nekončí: "Určitě budeme využívat jeho znalosti v oboru zdravotnictví. I on sám nyní poslal své teze k našemu programu."

Ostatně jako poradce v oblasti zdravotnictví se Šmucler k TOP 09 původně dostal. V Mariánských Lázních na Karlovarsku také spoluvlastní městskou nemocnici. Malý v této souvislosti potvrdil, že i starosti okolo zdravotnického zařízení připravují Šmuclera o čas, který chtěl původně věnovat politice.

Na nalezení nové jedničky si karlovarští konzervativci dali lhůtu jeden měsíc.

                                                                                                                        www.parlamentnilisty.cz