Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Šiklová k Johnovu dopisu: Měl se mít před bordelem na pozoru dřív

Šiklová k Johnovu dopisu: Měl se mít před bordelem na pozoru dřív
zdroj: Mediafax

Otevřený dopis Radka Johna straníkům a sympatizantům Věcí veřejných? Podle socioložky Jiřiny Šiklové jde o marnou snahu a John se měl už dříve mít před bordelem na pozoru.

Politolog Zdeněk Zbořil míní, že lid přestává politiku vnímat racionálně a přepnul do roviny pocitů, takže by John teoreticky mohl mít úspěch.

„Do bordelu chodí jen zákazníci a zaměstnankyně. To měl vědět John dřív, než do té partaje vstoupil. Pokud tam šel jako novinář a idealista, tak je to nemoc z povolání a léčit si jí musí sám," glosuje věc pro ParlamentníListy.cz socioložka Jiřina Šiklová s tím, že otevřený dopis je marnou snahou o záchranu.

Fauly jsou jasné

Současný předseda Věcí veřejných Radek John se otevřeným dopisem obrátil na spolustraníky a sympatizanty strany. Zpočátku píše, že před přímou volbou předsedy strany Věcí veřejných se mediální útoky a manipulace stupňují. „Jejich nepravdivost, neobjektivnost a účelovost se bohužel ukáže až po této volbě nebo dokonce až po naší volební konferenci," píše dál.

Socioložka a chartistka Šiklová se však domnívá, že je takový dopis marnost nad marnost. „Ostatní strany jsou diskreditovány komplikovanými způsoby, takže to lid obecný neprohlédne. V případě véček jsou však fauly jasné. Vít Bárta přiznal, že ty obálky dával. Zpochybňovat nahrávky nelze. Takže to není možné označit za mediální kampaň. Vždyť to lidé viděli v přímém přenosu na obrazovkách. Strana může zůstat ve vládě i bez ministerstev a napravit si jméno tím, že nebude blokovat vládní jednání," doplnila.

Celý článek na ParlamentniListy.cz