Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Romea: Víme, co chce mostecká ČSSD říct. Nápis to nezmění

Romea: Víme, co chce mostecká ČSSD říct. Nápis to nezmění
zdroj: tisková zpráva

Nešťastný billboard ČSSD zůstane rasistický i s nápisem „Stejná pravidla pro všechny". Říká to zástupce sdružení Romea, podle něhož už všichni vědí, na co chce mostecká ČSSD voliče lákat.

Proč bych měl litovat, že jsem ve svém domově národnostní většinou, ptá se z předvolebních billboardů kandidát ČSSD na mosteckého primátora Karel Novotný. Na nátlak médií a grémia strany tamní sociální demokraté ještě tento týden přelepí údajně rasistický slogan novým: „Stejná pravidla pro všechny".

Vedení strany je spokojené, že si na ústecké sociální demokraty už nebudou moct lidé ukazovat jako na rasisty a kandidát Novotný také, jelikož o něm psaly celostátní noviny. Ne tak ale občanské sdružení Romea.

„Proti novému sloganu může asi těžko někdo něco mít. Ale my už známe ty konotace, všichni už vědí, o co jde a to už napravit nelze," řekl serveru ParlamentníListy.cz František Kotlán, který se v Romee nešťastným mosteckým billboardům věnuje.

Kotlánovi dal zapravdu, možná nechtěně, i šéf ústecké ČSSD Petr Benda. Už dříve se nechal slyšet, že pokud bude mostecká ČSSD heslo měnit, měl by být jeho původní obsah zachován.

Celý článek na ParlamentniListy.cz