Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Odcházející Barták: Mám už toho dost. Rodina trpí

Odcházející Barták: Mám už toho dost. Rodina trpí
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Náměstek ministra financí Martin Barták ve funkci skončí. Ministr Miroslav Kalousek vyhověl jeho žádosti o rozvázání pracovního poměru. Barták ParlamentnímListům.cz řekl, že je již otrávený z "falešných" obvinění a že je pro něj neudržitelné zůstat na neplacené dovolené.

„Abych se přiznal, tak už toho mám dost. Útoky na mou osobu se dají snášet jen po omezenou dobu. Navíc nechci vystavovat těmto útokům pocházejícím z obludně vykonstruovaných obvinění svou rodinu, která tím trpí. Je to obrovská psychická zátěž i pro moje tři děti a já je chci toho uchránit. Nechci tím nechat semlít sebe ani svou rodinu," vysvětlil důvody svého odchodu ParlamentnímListům.cz Martin Barták.

Očištění jména

Barták zatím neví, kde bude pracovat. „Teď nad svým dalším angažmá nepřemýšlím. Věřím, že se mi podaří očistit svoje jméno a hodlám za to dál bojovat. Věřím, že žijeme v právním, nikoli policejním státě a pravda se ukáže," dodal.

Náměstek svým dopisem ze dne 25. března požádal ministra financí Miroslava Kalouska o uvolnění z funkce a o rozvázání pracovního poměru dohodou s tím, že je pro něj nadále ekonomicky i sociálně neúnosné setrvávat na neplacené dovolené. Ministr financí v pondělí jeho žádosti s pochopením vyhověl a popřál mu hodně úspěchu v jeho další pracovní kariéře.

Celý článek na ParlamentniListy.cz