Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Michálek překvapil: Škárka není gauner, nahrávání bylo neetické

Michálek překvapil: Škárka není gauner, nahrávání bylo neetické
zdroj: Mediafax

Sám proslul svým skrytým nahráváním kolegů na ministerstvu životního prostředí. I tak skryté nahrávání poslance Jaroslava Škárky (VV) novinářkou týdeníku Respekt považuje za problematické.

Zatím je nezaměstnaný a čeká na vypsání výběrového řízení na post šéfa Státního fondu životního prostředí. Řeč je o Liboru Michálkovi, někdejším řediteli Státního fondu životního prostředí.

Připomeňme, že v neděli světlo světa spatřila zpráva, že poslanec a místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka měl dostávat od lidí kolem ministra dopravy Víta Bárty peníze za loajalitu ke straně a za mlčení o jejím financování.

Informaci přinesl týdeník Respekt s tím, že vlastní tajně pořízenou nahrávku rozhovoru mezi jeho novinářkou a poslancem, která vše dokládá. Poslanec vzápětí přišel s verzí, že věděl, že je i přes příslib rozhovoru off record, nahráván a proto novinářku mystifikoval.

Takové nahrávání je problematické

ParlamentníListy.cz se zeptaly Libora Michálka, jak celou kauzu vnímá. „Dojem mám asi podobný, jako když pan ministr financí Miroslav Kalousek deklaroval, že vlastní jakousi nahrávku z jednání šéfredaktorů a následně tvrdil, že jí nemá. Ten dojem je rozpačitý v tom smyslu, že pokud by se z nahrávání měly stát nějaké dezinformační hrátky, tak to asi není to, co by mělo být žádoucí z hlediska odhalování korupce," konstatoval Michálek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz