Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Občasný déšť

Joch: Kocábe, nejsem ruský voják. Neodejdu

Joch: Kocábe, nejsem ruský voják. Neodejdu
zdroj: tisková zpráva

Vládní zmocněnec pro lidská práva Michael Kocáb nesouhlasí s výběrem premiérova poradce Romana Jocha. Ostře se ohradil proti jeho výroku, že bude premiérovi Nečasovi doporučovat zrušení postu zmocněnce.

„Udělám vše pro zachování agendy lidských práv při Úřadu vlády. Kdysi jsem z politiky dobrovolně odešel s posledním sovětským vojákem, dnes jsem připraven odejít s Romanem Jochem,“ sdělil Kocáb iDnes.cz.

ParlamentníListy.cz požádaly Romana Jocha o reakci na Kocábovo vyjádření. „Sovětští vojáci byli okupanti a byli to naši nepřátelé. Já nejsem nepřítelem lidí v této zemi a nejsem ani nepřítelem Michaela Kocába. Jediné co chci, je hájit klasické občanské svobody. Já nejsem v exekutivní funkci jako Michael Kocáb, tak nevím proč bych odcházel. Pan premiér si mě vybral a pokud bude mít stále zájem o moje služby, budu mu k dispozici," řekl serveru Joch.

Sám Roman Joch redakci sdělil, že ho mluvčí premiéra Martin Kupka ubezpečil, že ho premiér v žádném případě nehodlá odvolat. Potvrdil to i sám Petr Nečas, kterého se server zeptal, zdali stále podporuje Jochovo angažmá v týmu svých poradců. Stejně tak Jocha podporují i další členové ODS.

Celý článek na ParlamentniListy.cz