Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Zrušíme, sloučíme, vyhodíme. Ministr Dobeš děsí úředníky

Zrušíme, sloučíme, vyhodíme. Ministr Dobeš děsí úředníky
zdroj: Mediafax

Na ministra školství Josefa Dobeše (VV) se snáší v posledních týdnech kritika ze všech stran. A tak hledá viníka. Teď už se zdá, že má jasno - za vším prý stojí zřejmě školští úředníci, kteří se děsí propouštění. A ti v dnešním Právu naříkají na to, že mají strach, že nastane vyhazování.

Ministr Dobeš prý vyhazuje úředníky bez slitování. Přitom v sedmnácti ústavech, jež spadají pod ministerstvo školství, pracuje přes šest stovek lidí a pět tisíc interních zaměstnanců. A ti všichni teď mají důvod se o svá místa obávat.

"Lidé se opravdu bojí, že budou rozmetáni a ředitelé ústavů jsou hodně naštvaní. Mají rozpracováno mnoho projektů, kde jde o stamiliony a stovky veřejných zakázek," popsal současnou napjatou situaci Právu zdroj z ministerstva.

"Ve školství máme individuální projekty národní, kterých je v tuto chvíli pětadvacet v celkové hodnotě tří miliard," hájí se Dobeš a kritizuje neefektivnost vynakládaných prostředků. Navazuje tak na rozhovor, který poskytl Právu již v sobotu, v němž uvedl, že cítí silnou hysterii z toho, ž chce ústavy neboli malá ministerstva slučovat. Přitom už 1. dubna dojde podle něj ke sloučení prvních tří, další tři budou sloučeny k 1. září. "A to je jen nadechnutí k dalším krokům v roce 2012," upozorňuje Dobeš.

Celý článek na parlamentnilisty.cz