Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Zpívající Schwarzenberg je hitem Youtube i sociálních sítí

Zpívající Schwarzenberg je hitem Youtube i sociálních sítí
Karel Schwarzenberg | zdroj: Mediafax

Pro příznivce jde o jeden z nejemotivnějších a nejupřímnějších okamžiků prvního kola prezidentských voleb, odpůrci si ze zpěvu české hymny v podání Karla Schwarzenberga dělají legraci. Video z tiskové konference viděli na serveru Youtube už desítky tisíc lidí a přibývají i amatérské remixy.

Během projevu postupujícího prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga v pražském divadle Archa, začalo přítomné publikum spontánně zpívat českou státní hymnu. Zprvu evidentně zaskočený Schwarzenberg se po prvních verších postavil do pozoru a ke zpívajícímu davu se přidal, což samozřejmě zachytil neustále zapnutý mikrofon. Schwarzenberg se poté dočkal potlesku a pokračoval ve svém projevu dál, videozáznam jeho zpěvu se už ale začal bleskově šířit po internetu.

 

Moderátor volebního studia Radiožurnálu Martin Veselovský hned po skončení přenosu z konference konstatoval, že „něco podobného ještě nezažil” a podle reakcí uživatelů sociálních sítí určitě nebyl sám, byť na internetu se názory na pěvecký výkon kandidáta na prezidenta začaly radikálně rozcházet. Vedle neupravených záznamů ze zpravodajství České televize se už po několika hodinách začaly na serveru Youtube objevovat první parodie a remixy, které uživatelé sdílejí na Facebooku a Twitteru. Dohromady již všechny záznamy z tiskovky shlédlo jen na serveru Youtube více než sto tisíc lidí.

Zdroje: