Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Zeman prezidentem? Moc šancí si nedává, ale zkusí to

Zeman prezidentem? Moc šancí si nedává, ale zkusí to
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Expremiér Miloš Zeman nevyloučil kandidaturu na prezidenta. Na úterní tiskové konferenci Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) zároveň upřesnil, že kandidovat bude pouze v případě přímé volby a bude-li cítit podporu občanů.

Ke své kandidatuře je Miloš Zeman skeptický a pochybuje, že by mohl být zvolen prezidentem. Kandiduje jen proto, aby vyhověl přátelům ze Strany práv občanů - zemanovci a nepůsobil jako zbabělec. 

Vedení strany naopak vidí v Zemanovi nejvhodnějšího kandidáta a hodlá za jeho prosazení do funkce bojovat všemi demokratickými prostředky. "Zeman je pro nás bezedná studnice morálních vlastností. Pro republiku není v současné situaci vhodnější kandidát než Miloš Zeman. Budeme se snažit apelovat na lidi, aby nedávali možnost politickým stranám handlovat o nejvyšší post v České republice," uvedl předseda strany Vratislav Mlynář.

V případě úspěchu by Zeman respektoval demokraticky zvolenou vládu a nesnažil se vytvářet žádnou alternativu domácí nebo zahraniční politiky. Pozval by také představitele všech parlamentních stran k neformálnímu dialogu. "Prezidentský úřad by měl být neutrální půdou dialogu mezi všemi parlamentními stranami," řekl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz