Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Zelený Patočka: Schwarzenbergu, jste symbol bez vlivu

Zelený Patočka: Schwarzenbergu, jste symbol bez vlivu
zdroj: tisková zpráva

Obsazení postu ministra životního prostředí je hrubým personálním omylem. Proto se novinář a bývalý ekologický aktivista Patočka obrátil na předsedu TOP 09 Schwarzenberga, aby si vynutil jeho výměnu.

děšení z obsazení funkce ministra životního prostředí Pavlem Drobilem, který se předtím ucházel o post ministra průmyslu a podle svých slov by za český průmysl „rád dýchal", vedlo někdejšího spoluzakladatele Hnutí DUHA a v letech 2003 až 2005 jednoho z lídrů Strany zelených Jakuba Patočku, aby se obrátil otevřeným dopisem na předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga. Žádá ho, aby si v rámci koaličních jednání vynutil výměnu Drobila za někoho, kdo životnímu prostředí rozumí a hodlá hájit jeho zájmy.

„Obrátit se na premiéra Nečase by nemělo cenu," zdůvodňuje v otevřeném dopise, proč neoslovil přímo předsedu vlády, za jehož stranu byl Drobil do čela resortu nominován. „Pan Nečas má být v ODS představitel s lidskou tváří, ale když má jako šéfa poradců pana Římana, který už tolikrát projevil diletantismus v otázkách životního prostředí, že ho to diskvalifikuje, aby mohl kompetentně radit, tak by se ani od premiéra nedalo v tomto bodě něco očekávat," dodává Patočka pro ParlamentníListy.cz.

Celý článek na ParlamentniListy.cz