Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Polojasno

Štěpán Mareš kontruje: Vždyť se Paroubková podílela na rozvratu rodiny

Štěpán Mareš kontruje: Vždyť se Paroubková podílela na rozvratu rodiny
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Soudní spor s kreslířem Štěpánem Marešem, který Petra Paroubková žene až do Štrasburku, byl ve čtvrtek opepřen výroky manželky bývalého předsedy ČSSD na adresu žalovaného kreslíře. Mareš je podle ní „duševní onanista" a místo nelichotivého portrétování její osoby by se měl zaměřit na karikování političek nové vládní koalice, které se do funkcí podle Paroubkové dostaly přes postel.

Petra Paroubková se do Mareše opřela na webu jeho domovského týdeníku Reflex poté, co pražský Vrchní soud smetl ze stolu její žalobu právě na tento časopis, který otiskl kreslířovu obrázkovou představu o početí dítěte Paroubkových. „Tam není vůbec nic pornografického. Není tam znázorněna ani nahá. Sami Paroubkovi ohlásili početí dcery - kdy se narodí, jak se bude jmenovat... To se vědělo už tři čtvrtě roku dopředu, jaké má botičky, jaké má šatičky. Jak si dobře vzpomínám, na své rodině Paroubkovi postavili velkou část předvolební kampaně a pak se jim nelíbí, že jsou znázorněni v komiksu," zpochybnil Štěpán Mareš pro ParlamentníListy.cz oprávněnost žaloby Paroubkových, kteří po vyčerpání všech možností u tuzemských soudů případ poženou před Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku.

Ani z toho si křeslíř nic nedělá. „Já jsem ve Štrasburku ještě nebyl, bude to dobrý výlet. Mám příbuzné přes řeku v Německu, takže spojím příjemné s užitečným," těší se na cestu na francouzsko-německé pomezí.

Celý článek na ParlamentniListy.cz