Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Vondra: Parkanová klečí na špatném hrobě. Adam může mluvit už měsíc

Vondra: Parkanová klečí na špatném hrobě. Adam může mluvit už měsíc
zdroj: tisková zpráva

Exministryně obrany Vlasta Parkanová se zřejmě rozčilovala zbytečně. Autoři zprávy o Miroslavu Krejčíkovi mohou vypovídat před vojenskou policií už déle než měsíc. Redakci to sdělil ministr obrany Alexandr Vondra.

Bývalá ministryně obrany a místopředsedkyně sněmovny Vlasta Parkanová (TOP 09) apeluje na svého nástupce ve vedení resortu Alexandra Vondru (ODS) zbytečně. Vondra zbavil mlčenlivosti autory zprávy o bývalém šéfu Vojenského zpravodajství Miroslavu Krejčíkovi, které vedly k jeho odchodu z funkce, dávno před tím, než jej k tomu tento týden Parkanová vyzvala.

„Mám pravomoc zprostit mlčenlivosti pro potřeby vyšetřování vojenskou policií. V případě generála Adama a dalších šesti autorů zprávy o M. Krejčíkovi jsem tak učinil již před měsícem," sdělil ministr Vondra serveru ParlamentníListy.cz.

Parkanová vyzvala ministra tento pátek v pořadu České televize Události, komentáře, aby nechal promluvit autory zprávy. Pokud se jedná o jejich mlčenlivost před vyšetřovateli, pak podle aktuálního vyjádření Vondry zbytečně.

Exministryně, na kterou kvůli kauze „Krejčík" podal poslanec ČSSD Václav Klučík trestní oznámení, vznesla námitku den poté, co ji branný výbor sněmovny vyzval, aby odstoupila ze všech veřejných funkcí.

Celý článek na parlamentnilisty.cz