Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Vedení policie nakupovalo: Samopal za 85 tisíc. Dá se pořídit za polovinu

Vedení policie nakupovalo: Samopal za 85 tisíc. Dá se pořídit za polovinu
zdroj: Mediafax

Redakci serveru ParlamentniListy.cz se podařilo získat interní účetní dokumenty policejního prezidia z listopadu loňského roku, které dokládají, za jaké ceny pořizoval odbor veřejných zakázek zbraně, zbraňové doplňky a ostatní výstroj pro policii.

Nejedná se o žádné drobné. Samopaly, kolimátory, pouzdra na zbraně, brokovnice, zásobníky, taktická světla, neprůstřelné vesty a celá řada dalšího vybavení pořízené skrz přemrštěné marže dodavatelů zbrojního materiálu, někdy i v řádech několika set procent, připravily policii, potažmo daňové poplatníky o stamiliony korun.

Zdá se neuvěřitelné, že v době internetu, kde si nakupující rychle porovná ceny víceméně jakéhokoli typu zboží, nepřijde nikomu na prezidiu zarážející nakupovat zásobník na 30 nábojů pro samopal za 3895 Kč, když prostřednictvím internetových prohlížečů nalezne doslova za pár sekund totožný typ zásobníku za 1600 korun nebo dokonce za 450, byť neoriginální výroby.

Prezidium se hájí, že vítězná firma splnila podmínky výběrového řízení, předložila potřebnou dokumentaci a nabídla nejnižší cenu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz