Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

V Hřensku se báli nových voličů a kandidáta ze sklepa. Oprávněně?

V Hřensku se báli nových voličů a kandidáta ze sklepa. Oprávněně?
zdroj: Mediafax

Před komunálními volbami uprostřed října se prudce zvýšil počet voličů v obci Hřensko. Vhodit hlasovací lístky tam přišli lidé, které tu nikdo nikdy neviděl, informuje časopis Týden.

 

Napilno měla úřednice na radnici v Hřensku krátce před komunálními volbami. „Nestačí vyplňovat přihlašovací dotazníky, musím pro nové formuláře do Děčína. Za 14 dní se nám zvýšil počet zletilých obyvatel o čtvrtinu na 220 a další přicházejí. Už jsem mluvil i s ministerstvem vnitra, ale nemohu nic dělat," konstatoval krátce před volbami pro ParlamentníListy.cz starosta Hřenska Josef Černý.

Během voleb chodily k urnám podle informací časopisu Týden s už zaškrtnutými hlasovacími lístky skupinky lidí, které tu předtím nikdo nikdy neviděl - díky novým „sousedům" vzrostl počet voličů v obci ze 161 na 228. Jak starosta Hřenska Josef Černý, tak místostarosta Martin Dařbuján viděli za přistěhovalectvím jasný podvod. „Někdo nám chce zprivatizovat už podruhé soutěsky. To je to poslední, co máme," uvedli shodně pro ParlamentníListy.cz.

Celý článek na ParlamentniListy.cz