Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Usnesení vlády o Kalouskově povodňové dani prý neexistuje

Usnesení vlády o Kalouskově povodňové dani prý neexistuje
zdroj: tisková zpráva

Ministr financí Miroslav Kalousek znovu zdůraznil, že dohoda o dani z příjmu, ve které by bylo zahrnuto snížení daňové slevy o sto korun, platí - a proto tyto věci zahrnul do návrhu novely, kterou již odeslal k připomínkovému řízení.

Ministři za ODS ale existenci usnesení vlády k této věci popřeli. Kalousek argumentoval mimo jiné tím, že z logiky věci jiná věc ani není možná, jinak by se nestihly termíny novelizace zákona o dani z příjmu, z něhož musí vycházet zákon o státním rozpočtu.

Z Kalouskova vyjádření pro ČT24 nebylo úplně zřejmé, zdali ho vláda ve svém usnesení vyzvala přímo k zapracování „povodňové daně", či pouze obecně k přípravě novely zákona o dani z příjmu.

„Každý, kdo ví, kolikátého je, tak mu musí být jasné, jak to doopravdy bylo. Já musím 31. srpna předložit rozpočet do vlády. Rozpočet se musí opírat o platnou rozpočtovou legislativu...Aby mohly být zákony schváleny včas, tedy k 1. 1. 2011, musely odejít z ministerstva do legislativního procesu nejpozději 20. srpna. Toho si byla vláda vědoma, proto mi to svým usnesením uložila. Proto byla devátého ta koaliční schůzka, kde jsme se dohodli, co všechno bude v těch zákonech, aby pak hladce prošli parlamentem," řekl Kalousek v ČT.

Celý článek na ParlamentniListy.cz