Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Umělec každý rok zdobí hrob svého otce. Už ho proměnil v prales i krabičku cigaret

Umělec každý rok zdobí hrob svého otce. Už ho proměnil v prales i krabičku cigaret
Jeden rok tělo otce spočívalo dokonce v krabičce cigaret. Podle Valencii by otec jako kuřák motiv jistě ocenil. | zdroj: Profimedia

Filipínský umělec Jae Valencia rok co rok vzdává čest svému zesnulému otci. Vybral si k tomu poněkud nezvyklý způsob - pravidelně pomalovává jeho hrob motivy spojenými s jeho životem. Včetně cigaret, kterému do hrobu „pomohly“.

Hrobku Jaeova otce na hřbitově ve filipínské Manile pozná každý. V šedi okolních hrobů svítí do dálky barevnými malbami, které zdobí její stěny. Valencia každý rok už deset let vybírá některý z motivů spojených s jeho otcem a zdobí jím jeho hrob.

Jeho otec zemřel v roce 2008 na infarkt, a protože byl silný kuřák, jeden rok otcovu hrobku zdobila i krabička legendárních cigaret. Kromě ní se už hrobku proměnil v piano nebo ji nechal obrůst rostlinami a květinami. 

Nevšední cestou se tak otci „chlubí“ tím, co v životě dokázal. Byl totiž právě jeho otec, který ho k malbě přivedl. „To díky němu jsem se stal umělcem. Neměl jsem možnost ukázat mu, kam až jsem se jako umělec dostal, ale ať už je kdekoli, doufám, že je na mě hrdý,“ napsal na svém Facebooku. Přidal zároveň výzvu, aby lidé ukázali svým rodičům, jak je milují, dokud tu šanci mají. 

Nejnovějším motivem otcovy hroby je lahev piva jeho oblíbené značky. 

Zdroje:
Vlastní, Facebook