Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Tři měsíce. Za tu dobu uvidíme, co v Tůmovi je, odhaduje exdetektiv Láska

Tři měsíce. Za tu dobu uvidíme, co v Tůmovi je, odhaduje exdetektiv Láska
zdroj: tisková zpráva

Nové vedení pražského magistrátu se naplno „projeví“ nejpozději do čtyř měsíců. V Radě hlavního města by pak rozhodně neměli zasednout lidé, kteří zde v politických funkcích působili doposud, řekl ParlamentnímListům.cz protikorupční odborník Václav Láska z české pobočky Transparency International (TIC).

Láska pro ParlamentníListy.cz reagoval na výrok exprezidenta Václava Havla. Ten pro server iDnes.cz uvedl, že minulé vedení magistrátu bylo jedno z nejhorších v historii. „Rád bych věřil, že se trošku něco provětralo v tom magistrátu. Podle mého mínění ta předchozí sestava byla jedna z nejhorších, jakou to město kdy mělo a zrovna v době neobyčejně důležité, kdy se vlastně město nově formuje, nově tvoří," uvedl Havel.

Za čtvrt roku bude jasno

Láska prý Havlovu naději na změnu k lepšímu prozatím nesdílí. „Není možné hodnotit, zatím ne. Ale během čtvrt roku už asi budeme schopni konstatovat, zda došlo či nedošlo k nějaké změně," řekl redakci bývalý policejní vyšetřovatel a předseda správní rady TIC. Otázkou prý je, v jakém složení Rada Hlavního města vlastně vznikne. „Určitě by tam ale neměl sedět nikdo, kdo v radě zastával jakoukoliv politickou funkci v minulém období," uvedl Láska.

Celý článek na ParlamentniListy.cz