Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

TOP 09 čelí nařknutí z podvodu: Kupujete si fanoušky z Asie

TOP 09 čelí nařknutí z podvodu: Kupujete si fanoušky z Asie
zdroj: Mediafax

Kalouskovy reformy a „stop zadlužování“ sice čeští voliči příliš neocenili, ale své fanoušky si rozpočtoví jestřábi z TOP 09 podle některých našli i v Asii. Alespoň to měl naznačit jejich facebookový profil, kde se před volbami objevil na české poměry zcela nadstandardní počet „lajků“ a komentářů k výzvě, aby lidé přišli k volbám. Jména fanoušků však prý příliš nenasvědčují, že by v ČR disponovali volebním právem.

„Přijďte 12. a 13. října zvolit kandidáty, kteří odmítají zadlužit vás i vaše děti,“ vyzval v pátek Facebook TOP 09. Komentář získal sedm tisíc označení „líbí se mi“ a tři a půl tisíce komentářů, což je na české poměry velmi podezřele vysoké číslo. Další šok však prý nastal po rozkliknutí, když drtivá většina Topáckých obdivovatelů měla značně exotická jména.

Ukázalo se, že charismatický kníže Schwarzenberg má tisíce fanoušků v Indonesii, na Filipínách či ve Východním Timoru. Na problém upozornila již během volebního víkendu Česká pirátská strana, která má jasno: „TOP 09 si šest tisíc ,lajků‘ jednoduše koupila,“ říká Mikuláš Ferjenčík, místopředseda Pirátů a správce jejich facebookové stránky.

Správce Facebooku TOP 09 Petr Ducháček odmítá jakékoliv manipulace. Připouští, že TOP 09 své příspěvky podporuje placenou reklamou, což je prý už dnes nezbytnost, ale nakupování sympatizantů prý strana neprovádí. „Neučinili jsme tak v tomto případě, ani v žádném jiném případě v minulosti, a nikdy tak ani učinit nehodláme,“ vzkázal České pozici.

Zdroje: