Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Těhotná Kaslová: Obstrukce mohly ohrozit zdraví mého dítěte

Těhotná Kaslová: Obstrukce mohly ohrozit zdraví mého dítěte
zdroj: Mediafax

Sněmovní obstrukce v uplynulém týdnu otrávily asi nejednoho politika. Své o tom ví i poslankyně Jana Kaslová (TOP 09). Ač je ve 31. týdnu těhotenství, absolvovala téměř všechny obstrukční projevy. Málem na úkor zdraví svého dítěte. Zdravotní problémy mohly projevy, kvůli nimž řada politiků nespala více než 48 hodin, způsobit ale i jim samotným. Třeba těm komunistickým.

Poslanci zažili v uplynulém týdnu nejednu horkou chvilku. Kromě obvyklých jednání, která probíhají přes den, totiž na půdě dolní komory parlamentu trávili i noci. Důvod? "Šprajc" opozice. V jejím zájmu totiž je, aby sněmovna neschválila vládou prosazované reformy. A tak obstruuje, tedy protahuje dobu před jejich schvalováním na nejvyšší únosnou míru. Možná i za ni.

Své o tom ví i koaliční poslankyně Jana Kaslová (TOP 09). Ač je ve 31. týdnu těhotenství, účastnila se téměř všech obstrukčních projevů.

Pohádky ovčí babičky

"Nejen, že se to nedalo už ani poslouchat, ale poslanci se i opakovali, to mě dost štvalo. Řada z nich působila jako proslov babičky, která si vymyslí nějakou pohádku, do které se zamotává, a neví, jak ji má zakončit," postěžovala si ParlamentnímListům.cz. "Obstrukce tohoto typu mi přijdou nesmyslné, zbytečné a trapné," dodala.

Obstrukční projevy mají kromě toho, že jsou pro většinu posluchačů nudné, i další aspekt, a to možnost ohrožení zdraví.  I pro běžné a zdravé osoby může být druhá probdělá noc nebezpečná. A což teprve pro ty, kteří mají nějaké zdravotní potíže.

Chtěla zůstat. Dítě bylo ale přednější

Ti jediní měli možnost jít spát. A ač se těhotenství mezi zdravotní handicap nepočítá, omluvena byla i Kaslová. "Druhý den jsem šla spát v půl dvanácté, ne kvůli mně, ale kvůli zdraví dítěte. Každou hodinu až do půl čtvrté mi ale přicházely smsky," uvedla poslankyně, která alespoň v mezičase mezi jednotlivými jednáními prchala do Plzně, aby navštívila svého prvorozeného syna.

Obstrukční jednání opozice ale koalici zaskočilo i z dalšího důvodu. Kvůli komunistické vypočítavosti.  "Z ČSSD tam bylo asi 13 poslanců v noci, zbytek se šel vesele vyspat. V noci ze středy na čtvrtek se na to vykašlala vůbec celá KSČM, to bylo trošku divné," uvedla pro ParlamentníListy.cz Kaslová.

Celý článek na ParlamentniListy.cz