Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Tahle země není pro starý, tvrdí Keller

Tahle země není pro starý, tvrdí Keller
zdroj: Mediafax

Více jak tři pětiny z nás si v souvislosti s blížícím se výročím Sametové revoluce myslí, že je čas opět vyjít do ulic. Tvrdí to průzkum společnosti Sanep. Sedmatřicet procent lidí pak odpovědělo NE nebo SPÍŠE NE na dotaz, zda převažují vydobyté klady demokratické společnosti na érou vlády totalitního režimu.

Sociolog a publicista Jan Keller je přesvědčený, že lidé spíše vzpomínají na éru svého mládí, než na dobu, v níž vládl Ústřední výbor Komunistické strany Československa.

S dvaapadesáti procenty lidí, kteří podpořili současnou érou a vydobyté klady demokratické společnosti nad érou vlády totalitního režimu, se zdá, že demokracie u nás má vyhráno a všechno je v ažuru, ale není. Odpovědi na další otázky v průzkumu Sanep už pro současnou éru zase až tak moc nehorovaly.

Výhody současné éry nad tou totalitní už rozhodně nevyzdvihují respondenti nad 40 let, důchodci a obyvatelé venkova. Ti to vidí opačně. „Za komunistů bylo lépe a výhody demokracie nepřevažují nad érou totality," říkají v průzkumu.

Celý článek naleznete na ParlamentníListy.cz