Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Špinavá předvolební kampaň: Emaily s videem svazačky Bobošíkové

Špinavá předvolební kampaň: Emaily s videem svazačky Bobošíkové
Jana Bobošíková | zdroj: Mediafax

UVNITŘ VIDEO. Prezidentská kandidátka Jana Bobošíková (Suverenita) se nestydí za svou svazáckou minulost, ale odmítá, že by někdy byla členkou Ústředního výboru SSM. Pro ParlamentníListy.cz uvedla, že je připravena v prezidentské kampani snést jakoukoliv připomínku vlastní minulosti, pokud bude pravdivá.

Na redakční e-mail ParlamentníchListů.cz dorazil ve čtvrtek opakovaně z různých emailových adres, zřízených ovšem na jediném serveru, odkaz na video z archivu České televize, na kterém je vidět reportáž z Televizních novin s datem 25.6. 1985. Na něm současná prezidentská kandidátka v bleděmodré košili členky SSM předává květiny prezidentu republiky Gustávu Husákovi.

Podle adresáře je navíc zřejmé, že toto video nemířilo pouze do redakce ParlamentníchListů.cz, ale i do dalších redakcí, rovněž do e-mailových schránek různých občanských iniciativ. Dá se tedy předpokládat, že se nejspíš jednalo o záměrnou, koordinovanou akci.

Předsedkyně strany Suverenita Jana Bobošíková nedávno oznámila, že splnila zákonnou podmínku padesáti tisíc podpisů a může kandidovat na prezidentku republiky. Možná právě tato skutečnost vyvolala zvýšený zájem o její osobu, který se projevil i tímto e-mailem. Odkazované video je přitom všeobecně známé a objevilo se dokonce i v publicistickém pořadu České televize 168 hodin.

Já se za to nestydím, říká Bobošíková

„Je na každém člověku, jak vnímá svou minulost a minulost své země,“ uvedla následně Jana Bobošíková pro ParlamentníListy.cz. „Je to něco co bylo, a já se za to nestydím,“ dodala konkrétně ke své svazácké kariéře. Nikomu prý neublížila a nemá důvod se od ničeho ze své minulosti distancovat. Rovněž nehodlá trapně zapírat, že ve svých jednadvaceti letech předávala květiny prezidentu Gustávu Husákovi.

Zdroje: